Sall Whisky Distillery

BEKRÆFTET TIL WHISKYMESSEN 2022

Sall Whisky Distillery var for knap 4 år siden en idé, der opstod i en skurvogn i bidende frost midt i en arkæologisk udgravning i den jyske muld. De syv unge skabere har siden haft stor succes med en crowdfunding kampagne og med stor opbakning fra lokalsamfundet i Sall er det lykkedes dem at realisere et nyt økologisk whiskydestilleri i Østjylland. Her skaber de 7 unge herrer whisky udelukkende med økologisk korn fra Lars’ marker, som er en af ejerne og økologisk landmand. Drømmen har lige siden begyndelsen været at så, dyrke og høste afgrøderne, og skabe en hyperlokal, økologisk whisky, hvor vi sågar kan skrive marknavnene på vores flasker.

Efter et par intense år med finansiering, selvbyg samt installation og ibrugtagning af destilleriets udstyr står gutterne fra Sall nu med et færdigproduceret første batch, som blev lagt på fad i 2019. Med sig på Whiskymessen tager drengene deres første ”whisky”-udgivelse nogensinde: første batch af deres økologiske Single Malt New Make – både i en tørverøget version og en uden røg. Der er tale om et meget begrænset oplag af dette første batch new make på 300 flasker af hver type.

Denne Single Malt råsprit er først og fremmest forædlet af økologisk vårbyg, som landmanden i destilleriet har sået, dyrket og høstet, blot få kilometer fra kobberkedlerne. Kornet er blevet maltet i små portioner og vi har selv mæsket med håndkraft – uden motorer og rørværk. Efter gæring dobbeltdestillerer vi på vores kobberkedler – helt i tråd med de skotske traditioner – og det foregår ultra-langsomt. En destilleringsproces, som tager over et døgn før vi har lavet vores endelige cut på vores spirit still. Vores økologiske Single Malt råsprit har vi valgt at tappe på vores sædvanlige fadstyrke på 63,5% ABV, og flaskerne indeholder 20cl.

Kom og få en snak med drengene om de store planer og deres kommende whisky. Der er ikke smagsprøver på whisky endnu, men muligheden for at smage på deres økologiske råsprit er der.

Læs mere om deres spændende projekt her.