Hvad kan du forvente af et besøg på Whiskymessen – Whiskyblogger Jan Autzen fortæller

Lørdag d 4 marts kl 10:00 åbner dørene direkte ind til en whisky eller rom nørds største ønske, et slaraffenland hvor 1000 vis af smagsprøver bare venter på at blive udforsket.

Henrik og Ulrik de to herrer bag Whisky.dk inviterer endnu engang til Whiskymesse i Kolding, for nogle er det første gang for andre, som dem jeg er med, er det blevet en fast tradition som vi ser frem til med spænding hvert år. Her giver jeg dig et bud på hvorfor du skal få købt en billet og få parkeret konen, børnene ja og især bilen og så få oplevet Whiskymessen.

Whiskymesse er måske et lidt forkert ord for der er altså også kommet en del Rom med på menyen de senere år, det gør skam ikke noget men et brand er svært at lave om så lad os lige få det på det rene Whiskymessen er for alle der nyder Whisky og Rom.

Jeg har valgt at dele denne blog op i 2 forskellige kategorier.

Nybegynderen og den Garvede, for om man er ny eller gammel så er der altså masser af spændende ting at gå på opdagelse i sådan en dag.

Nybegynderen

Er man på sit allerførste besøg så skal man især glæde sig til den stemning der møder en når der bliver åbnet op for gæsterne, Der er sækkepibe musik og en fantastisk duft af egetræs fade, rå sprit og en summen af nogle værter som bare har set frem til at byde dig velkommen.

Der udgives et smagskatalog som man med stor fornøjelse kan gå på opdagelse i et par dage før messen, løber af stablen. Her er mere end 50 udstillere og de byder på både gratis smagsprøver samt betaling for nogle af de lidt mere interessante. Start altid med at få dig en flaske vand med i baglommen for når først dine smagsløg begynder at få den ene dram efter den anden så kan man rimelig hurtig får procenterne at smage.

Gå gerne en tur rundt til alle standene inden du dykker ned i hvad udbuddet er så får man ligesom en fornemmelse af hvor man er henne.

Som noget nyt har man taget begge haller i brug og det må vi bare sige, at det er intet mindre end genialt.
En hal kun med de danske whisky/romudstillere og ja de har virkelig noget at byde på.

De Garvede

Har i været her før så ved i hvad det drejer sig om, eller har i den holdning at ”jamen jeg har jo været med før og der er vel ikke noget nyt” så tager du grueligt fejl.

Den danske hal er virkelig noget som byder på en på opleveren og når Ulrik og Henrik går på jagt i gemmerne og finder de gode ting frem i eksklusivbaren ja så kan man hurtigt få et par timer til at gå der. Men hvad med blot at komme ud og nyde sin interesse blandt ligesindet, ja whisky/rom smager bare bedre når man deler det med andre.

Har man prøvet det hele før så er VIP medlemskabet måske vejen frem, der er hurtigt penge at sparer når man rammer den eksklusive bar.

Turen rundt

Hvis du planlægger lidt frem så kan du altså ramme en masse god whisky eller rom inden smagsløgene så småt kapitulerer. Selv nyder jeg at gå på jagt efter aftapninger fra de uafhængige whiskykøbmænd som oftest laver et produkt som smager bedre end de typiske standard aftapninger vi plejer at finde på hylden i supermarkedet.

Messen er også en oplagt mulighed for at gå lidt ved siden af det man plejer at nyde. Jeg fik for nolge år siden smag for Monkey Sholuder, en whisky jeg nok aldrig havde købt hvis ikke det havde været for messen, meget whisky er løbet igennem ganen siden og Monkey Shoulder er ikke længere at finde i mit skab, men anyways.

En god handel….og Tombolaen

Mange udstillere har flasker med til salg og her kan man til tider gøre en god handel, man kan også få et blankt nej og det skal der også være plads til så længe man husker den gode stemning. Tombolaen skal også besøges ja altså ikke af mig for de sidste 3 år i træk har jeg vundet 6 Glencairn glas og det er konen ikke helt tilfreds med.

Kort sagt så tilbyder messen alt det sådan en messe skal tilbyde og jeg er imponeret over den fantastiske fede stemning og opbakning som Whisky.dk hvert år får fra de danske importører.

Jeg glæder mig til endnu en fed messe og håber at møde mange nye mennesker over en dram eller 2

Indlægs forfatter: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *